Saturday, May 22

Tag: 23 Perkara Anda Perlu Tahu Mengenai Saya

Aku telah ditag lagi.. Huhuhu.. Bersemangat nak bayar hutang tag ni. Hehehe.. Inilah kerjanya kalau dah tak de idea tulis post. Bagus juga ye tag ni, boleh bagi post free untuk blogger yang ketandusan idea.. Okey, tag kali ni aku dapat melalui abang aku, Akuvision. Seorang blogger juga. Aku memang tabik la dengan dia sebab dalam masa tak sampai 3 bulan buat blog, follower dah mencecah 500 ke atas. Tahniah buat anda bro..

Enough for the introduction, ini lah tag nya.. Memula mesti kita tengok rule nye ye.

  1. Tuliskan 23 perkara rawak tentang diri anda (sama ada fakta, impian atau imaginasi)
  2. Sampaikan tag ini kepada 5 rakan blog yang lain
  3. Harus ikut peraturan, jika tidak tag anda tidak sah.
  4. Ikut segala yang ditulis di atas.
23 perkara mengenai aku ialah:
  1. Nick aku, liennasts aku gunakan sejak zaman aku bersekolah lagi, (form2) masa zaman chatting2 kan. Sampai sekarang aku still sayang lagi ngan nick tu. Sebab ramai kawan2 aku mengenali aku melalui nick tersebut.
  2. Lepas PMR, aku pernah dapat tawaran ke SMKA (Sekolah Menengah Kebangsaan Agama) tapi aku tak pergi.. 
  3. Kenapa aku tak gi SMKA? Sebab aku dapat tawaran ke Sekolah Menengah Teknik Johor Bahru.
  4. Dulu, aku pernah menjadi seorang pelajar yang amatlah nakal.. Hehehe.. Ponteng sekolah sampailah beberapa kali abah aku kena panggil ke sekolah.. Suatu yang aku tak banggakan. Tapi, kenangan manis buat aku..
  5. Sejak aku bersekolah rendah lagi, dah pandai bercintan-cintun. Tapi biasalah, cinta monyet budak2. 
  6. Pernah mendapat tawaran untuk masuk ATMA (Akademi Tentera Malaysia). Tapi aku tak gi juga, sebab masa tu abah aku tengah sakit tenat.
  7. Aku pernah bekerja, dekat kilang buat cermin. Sempat merasa sebulan gaji je. Lepas tu aku berhenti. Tak tahan lor.. Kena berdiri satu hari..
  8. Pernah accident kat depan HYUNDAI, (depan sikit je dari angsana). Masa tu aku ngan Midon naik motor. Tetiba je dia boleh tertidur, motor pun langgar tiang letrik. Kitorang sama2 terjatuh.
  9. Motor aku dicuri lepas tu. Ye lah kan, kitorang gi hospital. Motor parking situ. Besoknya tengok motor dah tak nampak bayang.. Kriss Hitam..
  10. Motor kedua aku, skuter Moskito.. Huhuhu.aku memang bangga la bawa moskito gi sekolah dulu. Pastu, elok2 je design motor tu cecantik, kena tarik la pula. Sebab dah dekat setahun tak bayar. Kuang kuang kuang..
  11. Arwah mak aku dulu Bidayuh Sarawak, so aku ni kacukan bidayuh+melayu.
  12. Tau la satu dua perkataan Bidayuh. Gok katik man tubik= mari sini makan nasi. Itu pun mak aku ajar masa balik rumah atok dulu. 
  13. Badan aku bersaiz besar (gemuk la tu). Sangat susah nak cari baju. Sian aku..
  14. Suka main Harvest Moon.. Tak kiralah versi PS2 or PSP semua aku pernah main. 
  15. Impian aku, nak main kesemua game Harvest Moon yang aku tak khatam2 tu.
  16. Aku sangat senang mengalirkan air mata. Tengok cerita sedih sikit, berjurai2 air mata keluar. 
  17. Peminat cerita Korea.. Cerita korea yang paling aku suka, Full House, My Girl, My Lovely Samsoon..
  18. Aku pernah menjejakkan kaki ke panggung wayang hanyalah 2 kali. Pertama sekali tengok cerita Fight Plane lakonan Jodie Foster dan yang kedua, cerita Ada Apa Dengan Cinta. Kat segamat mana la ada panggung wayang. Jadi nya aku memang jakun. hehehe..
  19. Bakso angsana memang aku rindu.. Bila la nak gi JB lagi ni. 
  20. Erm.. sijil SPM aku kat teknik JB tu aku tak ambil2 lagi. Dah bertahun2 dah ni. Korang dah ambil?
  21. Mudah panas baran.. dan mudah mengamuk. Lepas tu, mudah plak menyesal.
  22. Aku nak memilikki rumah sendiri dalam masa 10 tahun lagi. Kalau lagi cepat lagi bagus.. Tapi, duit tarak..
  23. Aishh?? dah abis dah? Banyak lagi aku nak tulis ni. Tak pe la.. Lain kali ye..
Jengg.. jengg.. sampailah saat dan ketika untuk aku tag orang plak.. Jaga-jaga, mari kita tengok siapa yang kena..

Kepada yang kena tag, harapnya anda sudi2 la buat ye. Aku nak tahu juga serba sedikit pasal korang. Boleh kan???? kan???

8 comments:

  1. ha..ha..kene tag la.. sok la wat ayat.. ayat yg ke 13/16 & 17 tu same je ngan aku. jadi tak leh copy rekacipta ayat ni..kui3

    ReplyDelete
  2. hehehe, boleh guna pakai ayat tu, tapi olahan semula. huhuhuh

    ReplyDelete
  3. adyshariz.. tak pe.. lambat2 wat pun tak pe.. janji buat.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. muahhahaha dh kena tag...take ur time lelord

    ReplyDelete
  5. ehem..ehem..adik lisa surihani dtg melawat..ekek

    ReplyDelete
  6. Fazlur-Rahman Khan Celebrity Profile - Check out the latest Fazlur-Rahman Khan photo gallery, biography, pics, pictures, interviews, news, forums and blogs at Legend of Bangladesh!

    ReplyDelete
  7. Matthew Gray Guble Celebrity Profile - Check out the latest Matthew Gray Gubler photo gallery, biography, pics, pictures, interviews, news, forums and blogs at Celebrity Ping!

    ReplyDelete

Komen anda dihargai, terima kasih ye.. singgah selalu