Thursday, July 8

Nak Tau Cerita Pasal Tudung Ariani??

 Gambar ihsan google

Macam ku kenal erk?? Sape ni ye. Mesti ramai kenal kan? Ini lah dia tokey besar tudung ariani tu. Farah Haryani. See.. Nama koleksi dia pun diambil sempena nama dia sendiri. Sangat sesuai. 

Sebenarnya, aku lebih mengenali empunya diri ni dengan panggilan cikgu Farah. Ya.. dia merupakan cikgu aku masa form6 dulu. Mata pelajaran MUET. Kepada bekas-bekas pelajar sekolah Tinggi Segamat dulu pun memang dah kenal sangat dengan cikgu ni. Sangat la cantik dan murah dengan senyuman.
Isteri kepada pengusaha Jakel, tetiap hari dia datang sekolah, aku tertarik betul dengan baju kurung dan tudung dia. Sekilas tengok pun dah tahu mesti jenis yang mahal punya. Cikgu yang sangat-sangat sporting. Bila dah mengajar MUET tu, of course la dia ada pelajaran yang tinggi. Speaking pun mesti power.

Tengah-tengah mood nak raya ni, jom lah kita serbu butik ariani. Wah.. aku ingat raya lagi. Kalau ada masa, singgah la ke www.ariani.my untuk merambangkan mata dengan koleksi tudung yang cantik-cantik belaka. 

Akhir kata, aku memang berbangga kerana berpeluang mengenali seorang wanita yang berjaya seperti ini.

9 comments:

  1. santeknya dia lina.. sangat2 lembut wajahnya.. muka akak pun tak selembut itu.. walaupun sedang memakai tudung ARIANI msh nampak garangnya.. kihkihkih

    ReplyDelete
  2. ermmm..ingtkan nama tu diambil sempena drama ariani y femes dulu tu..

    dia ni bkn ke Farah Haryani Mohd Philips???
    sbb lya dulu pembeli ttp majalah remaja msa time skolah.. n dia ada msuk dlm pcarian dewi remaja thn annahita tu rasanya..tp dia tarik diri..
    muka ada iras la....

    n ingt msa interview tu pon,, x silap dia mmg ngajar english.

    ReplyDelete
  3. HA..betul2 dia pernah masuk dewi remaja dulu..

    ReplyDelete
  4. Betullah kata org..nak menjual produk especially kecantikkan ini pengasasnya perlu lebih bergaya dan berketrampilan..barulah pengguna yakin membelinya..saya pun pengguna setia ariani..menepati citarasa...

    ReplyDelete
  5. Betullah kata org..nak menjual produk especially kecantikkan ini pengasasnya perlu lebih bergaya dan berketrampilan..barulah pengguna yakin membelinya..saya pun pengguna setia ariani..menepati citarasa...

    ReplyDelete
  6. Betullah kata org..nak menjual produk especially kecantikkan ini pengasasnya perlu lebih bergaya dan berketrampilan..barulah pengguna yakin membelinya..saya pun pengguna setia ariani..menepati citarasa...

    ReplyDelete
  7. Betullah kata org..nak menjual produk especially kecantikkan ini pengasasnya perlu lebih bergaya dan berketrampilan..barulah pengguna yakin membelinya..saya pun pengguna setia ariani..menepati citarasa...

    ReplyDelete
  8. Btul..sy stuju..tp buatan dia mmg bgs..sgt selesa dipakai...
    By the,jom singgah ke blog sy...kita sama2 kongsi ilmu,pendapat... ;)
    www.mysufisecret.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Btul..sy stuju..tp buatan dia mmg bgs..sgt selesa dipakai...
    By the,jom singgah ke blog sy...kita sama2 kongsi ilmu,pendapat... ;)
    www.mysufisecret.blogspot.com

    ReplyDelete

Komen anda dihargai, terima kasih ye.. singgah selalu